A Csinibaba és a pártelit. Fekvőtámaszfal.
2017. szeptember 14. írta: laposhal

A Csinibaba és a pártelit. Fekvőtámaszfal.

A fekvő formátumú plakát olyan volt, mint a becsületes TSZ elnök. Volt-volt , de nem ez volt a jellemző. Ez a típus, pedig még ritkább, ez egy olyan agrárvezető, aki nem iszik áldomást minden állami és vallási ünnepeken. Nincs neve, én csak falújság plakátnak hívom. Mert nagyobb vállalatok folyosóin, ebédlői, KISZ-klubjai mellett voltak kirakva a falra, vagy arra a fa rács szerű valamire fel rajzszögezve. Ezért van a stáblistán kívül még plusz információ idézet, propaganda, miazmás. Magyarul kedvcsináló, ötletbörze, útmutató a hétvége teljes eltöltéséhez. Alig mard meg, mert ahogy jött az új ment is a kukába. Valamiért vékonyabb papírra nyomtatták és ritkán használták az eredeti plakáthoz berendelt grafikát is. Inkább montázs technikával kitöltötték a teret képekkel a filmből, és persze szöveggel is. Az Agitprop. osztály imádta, le volt a gond, mozijegyek beragasztva a brigádnaplóba. Azt persze senki nem ellenőrizte, hogy a Komócsin brigád a mozi helyet a Hangulat presszóban ült hajnalig a Práter utcában. Az itt látható plakátok megvásárolhatóak lesznek az 5. Plakátaukción, szeptember 19. 17:00 Helyszín: BÁV Apszisterem, 1052 Budapest, Bécsi u. 3. Gyertek jó buli lesz.

img_3309.jpg

Haláli:

"Prince és Florence kapcsolata egyre komolyabbá válik. A lány otthagyja a televíziót, és önálló lapot akar indítani" 

A ritka kivételek egyike, ahol használták az eredeti Hodósi -Koppány házaspár grafikáját.

img_0421.JPGItt a képekhez számokat biggyesztettek, és azokhoz külön magyarázatokat, hogy mit ábrázolnak, melyik jelenetet.

5. Yossarian mindenre képes, csak,hogy a pokolból megmeneküljön. Bizonyám

img_3311.jpgItt már a sztárok (Henry Fonda, Rod Steiger, Franco Nero) nevét belekeverik a magyarázó szövegbe, hátha nem ismerné fel őket valaki a filmben.   

img_3308.jpg

Itt konkrét párbeszédeket raktak a plakátra, sőt egyes szereplők háttértörténetét, gondolatait is. Valamiért írott betűtípussal gondolták ezt jónak, kicsit fura, talán ezzel akarták még személyesebbé tenni a történetet. 

img_0422.JPG

Az egyik Jancsó Miklós eposz,ami tulajdonképpen egy snitt, vagy legalábbis majdnem olyan. Érdemes lenne egyszer megkérdezni Kende János operatört, hogyan mentek ezek a dolgok Jancsóval. Forgattak vagy 10 filmet együtt talán, de lehet, hogy még többet is.

img_3307.jpg

Ez egy hét évvel későbbi plakát itt, már van egy pici erotika is a plakáton. Nincs is nagyon eldugva, ha kokárdás bringa nem lenne elég a kartársaknak. A kísérő szöveg olyan bonyolult, hogy kell ez a kis bátorítás az elvtársaknak.  

img_3306.jpg

Ez a plakát csak a formátuma miatt kerülhetett ebbe a felsorolásba. Meg talán az időszak amiről szól, és játszódik. Meg azért mert én ide szántam, szeretem, ha egy filmplakáton egy filmplakát van. Éppen egy remek Máté András plakátot simít az utca hírmondója a falra. Lópici Gáspár for President! 

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr812828150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása