A Jedi, a Nagymajom, és a Férfi akinek pisztolya van, és nem félt használni. Giga filmek a 80s évekből.
2017. szeptember 15. írta: laposhal

A Jedi, a Nagymajom, és a Férfi akinek pisztolya van, és nem félt használni. Giga filmek a 80s évekből.

Mindenkinek igaza van, mondta Őze Lajos a Megáll az időben. Lehet szeretni ezt a nagy szőrös dögöt, meg nem is, de 1984-ben, olyat durrantott a jegypénztáraknál Pesten, hogy mindenkinek prémiumot adtak a Főmo-nal (Fővárosi Mozi Vállalat). Még a kazánfűtő is kapott egy picipénzt. Majdnem 2.000.000 néző váltott jegyet a mozipénztáraknál, hogy láthassa az óriás gorillát. Pedig nagyon rögös volt az út idáig. Az első zárt vetítésen 1977 november 11. 16:15, amin részt vet: Kádár János, Aczél György, és Pozsgay Imre, még nagyon jól fogadták a filmet. Ugye ők előnéztek, hogy nehogy valami olyan juthasson el a néphez ami esetleg árthat. Nehogy már Gigamakikat nézzenek a mozikban az elvtársak, és tásnők.img_0435.jpg

Herpai Zoltán plakátja, az 5. Plakátaukció 150. tétele 

"Király ez a Kong! A szőrős látványosságról az 1933-as első brutális akciózása óta legalább 16 remake-t készítettek, azaz bőrt nyúztak le. Most adják a hazai mozikban a legfrissebbet. Szerintem csak pár szőrszállal szerethetőbb, mint gyíkszerű pajtása, a Godzilla. Hagyni kéne már ezeket a büdös nagy jószágokat a saját Koponya szigeti ökoszisztémájukban lébecolni. Én se telepítenék Galgamácsára egy Yetit, mert még a fehér macskámat se tudom etetni. Mellesleg a bakancslistámon rajta van, hogy körbenézzek a Himalája csúcsain és tomboljak egyet az Empire State Building környékén. A plakáttervezők kihegyezett ceruzával várják az újabb magas labdát, és tényleg, mindig remek papíralapú alkotások születtek a szőrmókról.

Az is kétségtelen, hogy ennek a giga gorillának van szíve és ezért pórul jár. Ráadásul még jó ízléssel is rendelkezik. Persze ilyen szép lányokért én is képes lennék feláldozni az életem, pláne ha vörös hajú és kék szemű. Na, most akkor hogyan gyönyörködnék a szobám falán a King Kong poszteren? Gorilla-dilemma."

Arabsanyi

jessica-lange-king-kong-pic.jpg

Na de, hogy lett a 77-ből 84? Nagyon egyszerű a történet, a gonosz kapitalista népnyúzó rohadék ( Dino de Laurentis) 25.000 $ kért a filmjogokért. Az összeg megértéséhez, tudni kell, hogy a Csillagok Háborúja jogdíja, igaz hogy egy csomó filmmel együtt, de 12.000$ volt. Aztán valahogy teltek az évek, és kopott a majmonkán a borítás, és lett egyre olcsóbb és olcsóbb Mr. Kong. Végül A Jedi Visszatér-rel együtt vásárolták meg csomagban 12-12.000$.

img_3305.jpg

Helényi Tibor plakátja a 103. tétel lesz majd az árverésen.

Igen a Jedi, a Helényi Tibor féle zöld fogasgyík, a péklapát szerű valamivel a mancsában, vagy mi. Kapott ez már hidege-meleget jócskán. Nekem nem tisztem, hogy ítéljek grafikailag. Mert nem ez a szakmám, én csak szeretem a plakátokat, az egy kicsit más, mert az ember szereti a gyerekeit, még ha csúnyák is egy kicsit dilisek is. Tehát én azt gondolom, hogy a Hellényi féle Star Wars filmhez készült plakátban az az egyik legnagyobb érték, hogy alapötletehez végig ragaszkodott, és végig is vitte mind a három résznél. Kitartóan.

open-uri20150608-27674-1gfkp4m_4daf6861.jpeg

Nem szólunk bele a magyar piac alakulásába, többihez meg ott a forgatókönyved. És hidratálj rendesen, mindig mondtam neked. Nézd meg mit csinált veled a folyadékhiány aszott és petyhüdt a bőröd. 

img_0326.jpg

Paul Kersey a 126. tétel lesz majd.

A kis ember, akinek Felvidéki András grafikus, olyan bajszot gyártott, hogy ha valaki majd unatkozik megszámolhatja a szálait. Realisztikus, és persze egy kicsit utópisztikus is, Ahogy átsejlik a mögöttes fény és leolvad az emberi máz és minden elborít majd a vér, ami az egyik csetepatéban szerzett vállsebből folyik ki. Halálvágy ez volt az eredeti magyar címe a filmnek. Szerették ezt is a nézők, több mint 1.000.000 nézője volt. Szegény Bronson itt kellet volna ezt abbahagyni. Folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr6412829794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása