Queen Bohemian Rhapsody plakát
2018. október 10. írta: laposhal

Queen Bohemian Rhapsody plakát

Valaki még emlékszik erre a dátumra? 1986. július 27. Akkor lépett fel a legendás Queen zenekar a Népstadionban, a szocialista vasfüggöny mögött. Teli torokból énekeltük 70 ezer rajongóval a slágereket és a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt Freddie Mercuryval. A Bohemian rhapsody fotóként is zseniális posztere most kerül árverésre, és csak remélhetjük, hogy a rock csillagaiért nem kell csillagászati összeget fizetni. De éppen ezért, egy-egy kiugróan drága régi plakátot leszámítva, ma még mindenki számára elérhető áron tehetünk szert kedvenc filmünk vagy grafikusunk alkotására.

A nov 9-ei plakát aukció  is árverésre kerülnek koncert plakátok, és zenei témájú poszterek is. 

Bohemian Rhapsody plakát Mick Rock fotója a zenekarról 100×70 cm.

img_5581.jpg

Ha utazni lehetne az időben, akkor szívesen visszarepülnék1986. július 27-re. Akkor lépett fel a legendás Queen zenekar a Népstadionban, Budapest volt a Magic Tour egyik állomása, a szocialista vasfüggöny mögött. Elhomályosult tekintettel gondolok arra a soltvadkerti lányra, akit megajándékoztam ezzel a csodálatos emlékkel, és ő nem volt hálátlan ezért.

495024_queen_1986_budapest.jpg

Teli torokból énekeltük 70 ezer rajongóval a slágereket és a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt Freddie Mercuryval. A koncertet a magyar filmes szakma legjobbjai rögzítették, mint például Zsombolyai János, Ragályi Elemér, Koltai Lajos, Kende János vagy Andor Tamás. Itt volt az országban elérhető összes 35mm-es kamera, objektívek, berendezések, stb. Egy tucat filmet lehetett volna forgatni arra a nyersanyagra, amit ellőttek a bulira. A jegy 160 forintba került, ami akkor elérhetőbb volt, mint ma egy Sziget belépő.

223440_queen_est_a_savaria_moziban.jpg

Ehhez fogható érzést csak a Pink Floyd és Rolling Stones bulijai jelentettek, de azok később és külföldön történtek. Fel is teszem a Bohém rapszódiát bakeliten, ha már a plakát licitálásban úgyis alul maradok veletek szemben. „Is this the real life? Is this just fantasy?”-arabsanyi

495066_queen_1986_budapest.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr9414294279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

modus vivendi2 2018.10.11. 22:19:54

Ezt találtam , varázslatos, lenyűgöző!!!!
www.youtube.com/watch?v=jJC7ganqnEU

modus vivendi2 2018.10.11. 22:21:19

Ezt találtam,varázslatos, lenyűgöző!!!! (y)
www.youtube.com/watch?v=jJC7ganqnEU
süti beállítások módosítása