Újragondolva. Második rész
2012. február 17. írta: laposhal

Újragondolva. Második rész

Orange ways

Él valahol a világban egy Olly Moss nevezetű grafikus, aki olyan természetességgel nyúl hozzá már eleve stílust teremtő moziplakátokhoz, hogy az ember beleborzong.
Olly Moss
Aztán adott egy moziüzemeltető cég Amerikában, akik fenekestől felforgatták az egész mozikultúrát. Például azzal, hogy szigorú etikettet vezettek be: 
ha rajta kapnak
, hogy 
a vetítés alatt 
suttyomban 
smsezgetsz vagy a szomszédoddal diskurálsz,  csendesen kivezetettnek a teremből. Cserébe viszont hideg sört szervíroznak.
Nos, ez a cég az Alamo Drafthouse. (Később egy külön posztban még foglalkozom velük.)
Tim és Karrie League alapította 1997-ben, a texasi Austin nevű városkában. Az unortodox moziüzemeltetésen kívül a másik különlegességük, hogy minden évben rendeznek egy rendhagyó film-roadshowt. Kiválasztanak 6-7 filmet, és elviszik azokra a helyszínekre, ahol az egyes jeleneteket a filmkészítés során felvettek. Például a Blues Brotherst a Chicagói Joliet börtönben vetítik le. És ha ez még nem lenne elég, a vetítéssorozathoz minden évben több grafikust is felkérnek, hogy a műsoron szereplő filmekhez tervezzenek új plakátokat.
Tim és Karrie League
                              
2010-ben Olly Mossra esett a választásuk, nem véletlenül.

A képekért köszönet a 
thefoxisblack.com -nak, a 
drafthouse.com-nak, az en.wikipedia.org-nak, és a bakotopia.com-nak

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr54145478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása