A Francia krémes.
2019. március 27. írta: laposhal

A Francia krémes.

A Kis Valentino plakát.

Az olcsó szójátékok békaperspektívájából tekintve úgy gondolom semmiképp sem túlzó állítás, hogy a 2. Falra fel válogatás  egyik legJelesebb darabja a Kis Valentino plakát.

0042.jpg

Ennél talán valamivel szórakoztatóbb és a film művészi kvalitásairól mindennél többet elárul az a városi legenda melynek egyik főszereplője a film rendezője, a mai napon - Isten éltesse! - a 74. életévét betöltő Jeles András, míg partnere a francia rendezőzseni: Jean Luc Godard.

img_0092-1-2.jpgGodard az akkor legszebb éveit élő, nagy nemzetközi reputációval bíró, évi rendszerességgel megtartott Magyar Filmszemlére érkezett Budapestre. A szervezők természetesen a tenyerükön hordozták az eseménynek nem kis presztízst adó filmes legendát, akit azonban elsősorban a filmek érdekeltek és meg is nézett a '79-es magyar termésből jó párat, köztük a Kis Valentinóval.

1_csy5tirly6lca3aatdtqvq.jpeg

Történt vala a legenda szerint, hogy látogatásának utolsó napjára esett születésnapja mely alkalomból vendéglátói afféle kisebb fogadást adtak filmes céhbeli kollégák jelentős számú részvételével. S miután minden születésnapok elmaradhatatlan kellékének, az születésnapi tortának átadása annak rendje s módja szerént megtörtént vala, az francia filmes király a maga keresetlen stílusában azt kérdezé: "Melyik csinálta azt a Kis Valentinót?" Mire az magyar filmes vitézek gyűrűjéből, nem kis bátorsággal előlépett azoknak is legjelesebbike: András. 
Ekkor Godard odalépett Jeles Andráshoz és átnyújtotta neki a születésnapi tortát.
pic_20131120125252_tsu25yfjsf7.jpg
Így volt, igaz se volt, de aki nem hiszi kommenteljen utána, és nézze meg az árverés többi plakátját is. Itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr5714720135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása