Tökös filmplakátok!
2017. október 28. írta: laposhal

Tökös filmplakátok!

Ezt a plakátot mindenki ismeri. Mindig vegyes érzelmekkel ültem le horrorfilmet nézni, és az első komolyabb ijesztgetésnél hagytam is abba a fenébe. Nem az én műfajom na. De ettől még ez a plakát zseniálisra sikeredett.

halloween_1_poster_01.jpgMinden rajta van ami kell, kés, tök,  szereplők. Ami ténylegesen zseniálissá teszi a szememben pont az egyszerűsége. Bob Gleason nem bízta ezt a véletlenre, szerintem teljesen tudatosan ment le full kreténbe. Kicsit már sok is, de nagyon erős darab ez még ma is. A félelemfilm rajongók Szent Grálja ez a plakát. 

halloweenii_onesheet_usa-1.jpg 

Na itt lett már sok, és ezt szerintem már Carpenter mester is érezte, de azért nem akart messze lenni a húsos fazéktól, mert íróként, producerként, és zeneszerzőként jegyezte a filmet.

5-things-i-hope-to-see-in-the-halloween-reboot-and-why-655025.jpg

Ahogy a többi 276 részt sem engedte egyedül el, valamilyen szinten ott is bábáskodott a szörnyszülöttei mellett folyamatosan. Kell a pénz kalácskára, de az vesse rá az első követ, aki nem ezt tette volna az ő helyében. És csinált ő annyi rendes filmet,  hogy ezt bármikor elfelejtjük neki. 

halloweenbg.jpg

A mai napig megihleti az alternatív plakát készítőket, és ez nem véletlen, ez Matt Ferguson munkája.

 

jock_halloween.jpg

 

Ez a kedvenc, Jock néven ontja a dolgait. De térjünk vissza a tökökhöz, mert azt ígértem, nem holmi alternatívát.

 

 

nightmarebeforexmasbg.jpg

Tudom, hogy ez karácsony, de tök ráfér a listára. És a szobám falára is. Szép míves, mondhatni tökös darab. Jacob McAlister grafikája.

nightmarebeforechristmas.jpg

Ezt már jobban ismerjük, Nels Israelson plakátja, megszámoltam tizenhat tökilámpással van felturbózva. 

b51a5ecadc9f0a30a0f8da1cce86dea7--hallows-eve-serial-killers.jpg

Ez a kis töki ment nálunk is Adsz vagy kapsz volt a remek cím. A kis csókánál komoly fogíny problémák lehetnek, ahogy a nyalókáját elnézem. De lehet, hogy inkább egy töki pompost kéne neki flamóznia. 

tales-of-halloween-1.jpg

Azt gondolom, hogy itt valami töklámpás fogszabályzásról szólhatott mese talán. Érdekes gondolat, és nem elcsépelt.  Kevesen ábrázolták így az ijesztő töklámpást, visszafogott vércseppecskék amíg a szem ellát. Festői, és egyszerre grandiózús. Van benne valami narancssárga ami kafa.

tales_of_halloween_2d_dvd_temp.jpg  

Ez már annyira kemény, amit a faszobrász csinált a gyökeres élőlénnyel, hogy kirakták a 18 karikát is. 

its-the-great-pumpkin-charlie-brown_movieposter.jpeg

De azért mutatok olyat is ami tényleg brutális már, kezdem érteni a South Parkot is. 

0a073c8fdcd33b0ee7be1caeaaaa4589.jpg

Erről ez a kérdés jutott először az eszembe.

A híd őre: – Mennyi egy töketlen fecske maximális repülési sebessége?
Arthur: – Attól függ. Afrikai, vagy európai fecskéé?

b9e9b69491ddedbf6270f4240e2b5f8f.jpg

Nehéz lesz ebben az esőben, egy ilyen zsazsa maszkban erről a hatalmas tökföldről kievickélni, de a forgatókönyvíró majd kitalál valami  frapánsat majd. Aztán lehet vérnőszni doszt is.
mv5bmtuymdg2odk5mv5bml5banbnxkftztgwndi0nzc4mzi_v1_uy1200_cr90_0_630_1200_al.jpg

Már a kajában se lehet bízni, a vérengző Pápai páros virsli esete a paprikás krumplival. A serpenyős gyilkosz.

 

a6cb56ba0a73647b182d4cf734b759d2--cupcake-wars-seasons.jpg 

Egy ír legenda szerint nevét egy Jack O'Lantern nevű részeges kovácsról kapta. A legenda szerint egy szép napon odament a részeges Jackhez az ördög és hívta a pokolba, de előtte felajánlotta, hogy igyanak még meg egy italt. Jack azonban nem akart vele tartani, ezért hát furfangos cselt eszelt ki. Ravasz módon megkérte, hogy válasszon egy almát az almafájáról, mire az ördög felmászott a fára. Jack tudta, hogy mitől fél az ördög, ezért a fa oldalára egy keresztet rajzolt. Az ördög nagyon megrettent a kereszttől és nem is mert lemászni, kénytelen volt a fa ágán kucorogni. Az ördög addig-addig egyezkedett a furfangos kováccsal, míg az megígértette vele, hogy ha leengedi a fáról, cserébe gondoskodik róla, hogy Jack (aki életében sok rosszat tett) ne kerüljön a pokolba. Jack ekkor megengedte hogy lemásszon a fáról az ördög - aki abban a pillanatban el is tűnt. Azonban amikor Jack meghalt, lelke a menny és a pokol között rekedt: a mennybe nem engedték be, mivel élete során sokat részegeskedett és bűnös módon élt, de az ördög sem akarta a pokolba befogadni, mert nagyon haragudott Jackre a régi csínye miatt. Jack arra kérte az ördögöt, hogy legalább egy kis fényt adjon neki, hogy megtalálja a visszautat az élők világába. Végül az ördög megszánta és egy örökké izzó fadarabot dobott Jacknek a pokol katlana alatt lobogó tűz parazsából, amit nyugtalan lelkének szánt. Az izzó parazsat Jack egy kivájt takarmányrépa (rutabaga, svéd karórépa) belsejébe tette világító lámpásnak, s azóta lelke ennek a takarmányrépa-lámpácskának a fényénél keresi megnyugvását. -A töklámpás legendája.
stranger_things_ver25_xlg.jpg

A végére  hagytam ezt a szegény embert, aki már a 2. részhez érve sem találja a kocsikulcsát a susnyásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr2513110578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása