Alain Delon 85!
2020. november 08. írta: laposhal

Alain Delon 85!

Szerintem ma ők ketten a két legismertebb francia színész a világon. Persze az igazi fénykorszak a 60-70-80 évek volt, de nálam ez még mindig tart. Én mindig is Belmondo rajongó voltam de a szépfiú is nagy színész, aki mindent tudd a szakmáról, és arról is hogyan kell felépíteni egy igazi nimbuszt maga kőré. Alain Delon 85!

img_1536.jpg

 

Ez se volt egy egyszerű menet, amig a két riválist egy celluloidra varázsolták. Mert ellenségek soha nem voltak, ez 1000% annál mindkettőnek sokkal több esze van. Kihasználták a hisztit, amit felépítettek rájuk, vagyis a vélt ellenségeskedésükre, és szerintem jókat röhögtek a telefonban, amik felhívták egymást, a következő trükk miatt.

event_cover.jpg

Plakát az árverésen és pár szó a filmről Kovács Gellért Filmszerésztől.

falrafel_4_133_1.jpg

 

Delon és Belmondo egy filmben, ráadásul egy gengszterfilmben! Hát, ettől aztán elájult mindenki anno – azt meg csak remélni tudjuk, hogy pár év múlva nem attól kell elájulni, hogy valaki egyáltalán tudja, ki volt a francia filmnek, meg úgy egyáltalán, a mozinak a Delon, meg a Belmondo. Azt nem mondom, hogy voltak ők olyan erősek együtt, mint mondjuk a Redford, meg a Newman, hisz tényleg alkalmi páros volt az övék, nem is igazán klasszikus duett. Inkább kedélyes riválisok kedves társulása. És az se rossz! Jacques Deray filmje kicsit ma már poros, de még a por is szép rajta – ez az argentin plakát meg annyira menő, hogy simán el lehetne adni ezt a dizájnt egy mai maffiafilm kampányában is, kalappal, mellénnyel, fegyverekkel, mindennel. Úgy, ahogy van.

Falra fel! 4.0 plakátaukció és vásár

Időpont: 2020. november 20. 19:00

Helyszín: Próféta Galéria (1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.)

 

borsalino_01.jpg

133. Borsalino

Rendező: Jacques Deray | Főszereplők: Jean-Paul Belmondo,

Alain Delon | 1970 | Méret: 109×72 cm |

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr3316278038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el periodista 2020.11.09. 06:35:47

Nyilván ízlések és pofonok, de a magam részéről nem tartom a Borsalinót porosnak. Sőt, ellenkezőleg!
Sztoriépítsből és történtmesélésből egyáltalán nem avítt.
azokat a ruhákat és fényeket, amivdloperál, még most is imádom.

Nem tartom számon, hányszor láttam, de még mindig minden perce le tud kötni. Inkább a már akkor is kicsit izzadtságszagú folytatás, na azért kár volt.

Chiro71 2020.11.09. 08:12:30

A Borsalino szar film. MI az hogy poros? Akkoriban olyan filmek készültek, mint a Jó, a rossz és csúf. És még gengszterfilmben is voltak nagy dobások, amik ma is ugyanolyan erősek: A szicíliaiak klánja (ha már Delon) vagy a Keresztapa. Később a Profival Belmondo is feliratkozott a műfaj klasszikusai közé. A Borsalino dögunalmas vacak, amit még Delon és Belmondo vitathatatlan sármja sem ment meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.09. 08:26:24

Én egyetlen igazán művészileg is értékes Delon-filmre emlékszem, a Monsieur Kleinre. A többi filmje jórészt kommersz vacak.
süti beállítások módosítása