Alternatív-e a valóság?
2017. október 01. írta: laposhal

Alternatív-e a valóság?

Fogalmam sincs mikor láttam az első alternatív filmplakátot, de ha jól emlékszem talán az ezredforduló környéke rémlik, de ez most mindegy is.

guardians-of-the-galaxy-doaly.jpg

Előbb magyarázzuk meg miről is van itt szó. Alternatív filmplakát lehet az ami egy olyan filmhez, filmsorozathoz készült plakát amit nem a gyártó forgalmazó rendel be a produkcióhoz. Lehet ez egy már régebben bemutatott film: Cápa. Csillagok háborúja. Majmok bolygója, vagy friss film: Wonder Woman, Deadpool, etc., amit éppen a grafikus kinéz magának kedvence, miazmás.

munich-1972-doaly.jpg

Hihetetlen iparág épült fel mostanára, több száz grafikus dolgozik munkája mellett. Csodálatos alkotások, és borzalmas csúfságok is születnek néha. Mostanára komoly kiadók álltak fel, és ha van igény egy plakátra kis szériában nyomtatják ki őket. Nagyon nehéz követni ezt a művészeti ágat, mert percről percre teremnek zseniális alkotások. A digitális technika olyan megoldásokat vonultat fel, amihez mondjuk 30 éve komoly idő és felszereltség kellett volna. Na de ez a technika, nagyon jó ám csak egyet nem tud pótolni. A tehetséget. Hiába vagy te photoshop mágus, ha olyan egyszerűen gondolkodsz mint egy faék, és nem látod meg azt amit, az ilyen művekben keresnek a vásárlók, gyűjtők.

doaly_antman700.jpg

Olyan tehetséges embereket fogok majd bemutatni hétről hétre, aki szerintem tehetségesek, vagy csak zseniálisak. Tehát, hogy világos legyen még egyszer. Ezek a munkák nekem tetszenek, teljesen szubjektíven. Punktum.

bdcdfd45107183_5826fe07a4059.jpg

Vannak ennek az irányzatnak is nagy öregjei, de most egy új tehetséges grafikussal kezdek. Túl sokat nem sikerült megtudnom a mai delikvensről. Doaly Angliában dolgozik, mint grafikus (nagyon gyakran dolgoznak rövid álnév, vagy becenév alatt, valamikor, teljesen titokba dolgoznak, akár Banksy) és ennyi, de amit találtam azt megosztom, ha valakit komolyabban érdekel Doaly nyomozzon utána. Sok szerencsét.

doaly_running.jpg

"Doaly is a UK based graphic designer / digital Illustrator with a passion for storytelling. His work is characterized by the very subject matter he is dealing with and creating a sympathetic aesthetic treatment to capture the essence of the piece."

doaly_ghost.jpg

Hát ez nem sok, de van neki saját oldala mindenhol ahol csak kell. Követni kell, érdemes lesz.

88a59b26882821_5635dbe61d352.jpg

És van amikor ugyanahhoz a filmhez csinál két bitang jó plakátot is. Hangyás a pali egy kicsit.

magnificent-seven-doaly1.jpg 

the-thing-doaly-posterart.jpg

Na ezektől leszek libabőrős, teljesen, ezektől a kis poénoktól. 

doaly_wonder.jpg

 

superman-lives-doaly-poster-art.jpg

Olyan is akad amikor olyan filmhez csinál ami el sem készült soha.

war-for-the-planet-of-the-apes-doaly-poster-art.jpg

Én azokat a alternatív plakátokat szeretem, amik teljesen hasonlítanak az eredetire. Legyen stáblista, az se baj ha nem az eredeti szereplők vagy közreműködők vannak rajta, de legyen. De ha van egy jó ötlet, néha kivételt teszek. Most ezek jönnek, tehetség jeligére. 

deadpool-hero-doaly.jpg

 

6d18c927430905_56365021e284b.png

 

4ef78715694719_56295d4d9aa65.jpg

És barátunk logója se rossz, nem bonyolult műfaj ez. Már csak azt kéne tudni mi repedt cséket jelent  Doaly? Üdvök.

1526671_658446877526776_1531788027_n.jpg

   

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr8812916789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása